Neohodnoceno
Jedlé rostliny z přírody, Dagmar Lánská
I když nelze popřít, že šlechtěné odrůdy zeleniny a ovoce jsou vzhledově lákavější, chutnější a dosažitelnější, stále roste počet zájemců o využití planých rostlin k přípravě pokrmů. Jako přírodní produkty, často s vyšším obsahem vitamínů ...
Kategorie: | Encyklopedie |
---|---|
Hmotnost: | 0.683 kg |
Autor: | Dagmar Lánská |
Žánr: | naučná |
Ilustrátor: | Pavel Žilák |
Nakladatelství: | Aventinum |
Počet stran: | 224 |
Datum vydání: | 25.10.2021 |
Vazba: | vázaná |
Jazyk: | české |
EAN: | 9788074421273 |
I když nelze popřít, že šlechtěné odrůdy zeleniny a ovoce jsou vzhledově lákavější, chutnější a dosažitelnější, stále roste počet zájemců o využití planých rostlin k přípravě pokrmů. Jako přírodní produkty, často s vyšším obsahem vitamínů nežli kulturní odrůdy, mívají i více nerostných látek, bohatou paletu stopových prvků a dalších specifických látek s vysokou biologickou účinností a mnohdy i léčebným účinkem. V knize jsou kromě popisu, výskytu a využití jednotlivých druhů jedlých rostlin i recepty na jídla vhodná pro běžné i slavnostnější příležitosti.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář